Takplåt i 
 Trelleborg

Takplåt i 
 Trelleborg

Att använda takplåt på ett hus har både fördelar och nackdelar. En stor fördel jämfört med till exempel taktegel är att det är ett material som väger mindre och därför skapar mindre belastning på ditt tak. Det är också ett material som är glatt, vilket gör att snölaster och regn inte ansamlas på samma sätt. Jämfört med ett papptak så har plåttaket en överlägsen hållbarhet och är mindre känsligt för stötar och slag. En takplåt är dessutom väldigt snygg och kan fås i ett stort antal utföranden. Eftersom det finns så många valmöjligheter är inte det ena plåttaket det andra likt utan du kan få ditt hus eller din fastighet att se ut så som du vill ha den.

KONTAKTA OSS IDAG!

Underhåll av takplåt

De nackdelar som finns med takplåt är att det kräver ett visst underhåll, främst i form av målning. Du behöver också se till så att inga spikar höjer sig. Om detta inte sköts finns risk att plåten börjar rosta, så slarva inte med detta.

Vi kan givetvis hjälpa dig inte bara med nymontering eller reparation av takplåt utan också med underhåll inklusive en ordentlig rensning av rännor och stuprör. Tänk också på att ett plåttak blir betydligt mycket halare än de flesta andra material. Så var försiktig om du ger dig upp själv för att rengöra eller fixa något. Detta gäller särskilt om det nyligen har regnat då risken för olyckor är stor.

Vi hjälper dig!

Takplåt är också ett material som det är svårt att lägga själv. Det kräver stort yrkeskunnande och lång erfarenhet för att bli en duktig plåtslagare. Det gör att det inte rekommenderas att försöka göra det själv, utan det kloka valet är att ta in en entreprenör. Om du letar efter någon som älskar plåt, och som är proffs på att lägga den, då har du kommit rätt. Tveka inte att kontakta oss för att få en offert på just ditt tak. Vi kan lösa det mesta och är trevliga att ha att göra med!